Multi-Family House Nigg

YEAR                                      2022
LOCATION                            Vaduz, Liechtenstein
PHASE                                   study proposal
CATEGORY                           reconstruction 
In this study, we explored the question of how to accommodate two or even three parties on a plot, which currently contains a single house. We proposed three nested and yet independent units. Differentiated by material and formal expression, the bodies are nevertheless designed as an ensemble.


The addition spirals upward, creating different room heights for different areas in a wide-open living space. The rooms on the upper floor are staggered in steps for maximum light and simplicity of use.


The supporting structure of wood around a concrete core simultaneously defines the spatial structure and follows a single logic from the basement to the roof. The buildings are both efficient and generous in their compactness, and committed to a sustainable future through their materialisation and organisation.


Plans

More in this category

Back to Top